Afscheid als therapeut


Na 31 jaar met veel plezier therapeut te zijn geweest in verschillende settingen heb ik besloten te stoppen als therapeut en mijn praktijk te beeïndigen. Het is voor mij een logisch vervolg in mijn ont-wikkeling om de vorm en kaders, waarin ik altijd gewerkt heb, volledig los te laten.
.
De verdieping in Bewustzijn heeft mij gebracht bij Human Innovator, alwaar ik werkzaam ben als facilitator. (www.humaninnovator.nl)

Warme groet,
Jolande
  •  

    Jij bent Welkom


Wanneer ik in een winkel of restaurant kom en ik voel mij niet gezien, dan voel ik mij niet welkom en dan gebeurt er iets in mijn Emotionele Lichaam (onderbewustzijn); ik verkramp, voel me afgewezen en erg ongemakkelijk. Het is een sensatie van een fractie van een seconde en dan verdwijnt het naar de achtergrond. De pragmatische overlevingskant kan het dan overnemen, omdat ik toch mijn doel wil volbrengen in die winkel of dat restaurant. Of ik loop de winkel c.q. het restaurant uit, boos en teleurgesteld. Hoe dan ook, ik neem het persoonlijk.

Herken jij dit?

Wat betekent eigenlijk: WELKOM ZIJN?

In mijn praktijk ben ik de afgelopen 17,5 jaar menig bezoek(st)er tegen gekomen die zich niet welkom voelde in zijn/haar leven.
De bron van dit ongemakkelijke gevoel was altijd terug te herleiden naar hun geboorte; de beladen geschiedenis van hun ouders, de zwangerschap van hun moeder, de omstandigheden in de wereld rondom hun geboorte, etcetera.

Welkom geheten worden bij de geboorte vanuit een open vervuld hart is Spiritueel van belang, om gevoeld te hebben dat JIJ Wezenlijk gezien en erkend bent door je ouders.
Het is echter ook een biologische noodzaak om ons voortbestaan als mens te garanderen. Deze liefde, gesteund door de aanmaak van het hormoon oxitocine (het knuffelhormoon), activeert het Sociale Brein (het Zoogdierenbrein) in onze hersenen.

Etienne Peirsman zegt hierover het volgende:

Laat ik één ding duidelijk maken: alle problemen die ontstaan tijdens de geboorte kunnen opgelost worden door Liefde. Hoe zwaar en bedreigend de bevalling ook is, het bindingsproces met de moeder zal veel goedmaken.

Een baby die geboren wordt kan totaal niet voor zichzelf zorgen en de ontwikkeling van verschillende hogere breinfuncties zal nog jaren op zich laten wachten. Om te overleven moet de hulp van de moeder gegarandeerd worden. Het bij de geboorte meest ontwikkelde deel van ons brein dat beschikbaar is, is het zoogdierenbrein.

Maar moeder en kind moeten de kans krijgen dit huisje-boompje-beestje-Brein te activeren. De hormonale bindingsproductie die hierdoor op gang komt zal een veilig en voldaan gevoel bij de moeder en haar baby garanderen. Overleving van de soort en het individu is gegarandeerd. Borstvoeding is de meest aangewezen manier hiervoor.

Het is natuurlijk niet voor niets dat moeders borsten precies bovenop het hart zitten, het baby’tje krijgt vloeibare liefde als voedsel! Deze intimiteit is nodig om dit systeem te activeren en de beslissende en meest diepgaande factor die nodig is om deze hormonale knop om te draaien is borstvoeding.

Lukt dit niet doordat de baby weggenomen wordt voor allerlei testen (vlak na de geboorte) of moeder verzorgd moet worden na de bevalling, dan zal de baby het daaronder liggende en evolutionair oudere verdedigingsmechanisme moeten gebruiken.

(Bron: Etienne Peirsman – Craniosacraal therapie voor baby’s en kinderen)

Ons verdedigingsmechanisme en Persoonlijkheid

Het verdedigingsmechanisme kent velerlei vormen in gedrag die voortkomen uit je Emotionele Lichaam (onderbewustzijn) en die in de loop van je leven steeds meer bepaalt hoe jij je toont als Persoonlijkheid, aan de wereld.

Het is niet wie jij Wezenlijk Bent, de Persoonlijkheid is de jas die je aan doet om je in deze wereld op Aarde zichtbaar te maken maar ook om je oud zeer onder het kleed te houden en je veilig te voelen. De jas kan zó comfortabel zitten dat je denkt dat JIJ die jas bènt; “zo ben ik nu eenmaal, dit is mijn karakter”.
“Ik neem het persoonlijk” betekent dus dat mijn Persoonlijkheid Jolande geactiveerd wordt zichzelf te verdedigen om zich weer veilig te voelen. En dan komt het Reptielenbrein in actie: vluchten of vechten (gedrag).

Onze Persoonlijkheid wordt in deze wereld het meest beïnvloed en bekrachtigd door het systeem waarin we moeten passen. Middelen die hiervoor ingezet worden zijn bijvoorbeeld; opvoeding, schoolsysteem, geld, materialisme, de overheid, (sluip)reclame, berichten op het nieuws, gebeurtenissen in de wereld, films, tv, muziek met 440 Herz, etcetera.

De mantra is: Wil je het gevoel hebben “erbij te horen” dan moet jij je aanpassen…..
En hoe meer we ons aanpassen, hoe groter de afstand wordt tussen de Persoonlijkheid / de jas en degene die de jas draagt; ons Wezenlijk Zijn, onze Spirit of Supreme Being, of Hogere Zelf, hoe je het ook noemen wilt.

Menig therapieën en trainingen zijn in mijn beleving gericht op sleutelen aan de Persoonlijkheid. We moeten onze schaduwkant verwelkomen en omarmen.. Hoe kunnen we onze jas zo comfortabel mogelijk maken?

De Mens als drie-eenheid: Spirit, Persoonlijkheid en Lichaam

Ik zie de Mens op Aarde als een drie-eenheid van de Spirit, de Persoonlijkheid en het Lichaam:
De Spirit is wie wij Wezenlijk Zijn, is Volledig en kent alleen Liefde en Respect.
De Persoonlijkheid is een soort van avatar die geprogrammeerd is om hier op Aarde te kunnen leven.
Het Lichaam is ons fysieke voertuig op Aarde.

En de Persoonlijkheid wéét ergens dat hij verbonden is met Spirit…. Dat hij/zij meer is dan de naam en karakterstructuur die herkenbaar zijn in de wereld, dat wat hij/zij dóet niet het belangrijkste is maar dat het gaat om wie hij/zij IS (Spirit).

Verbinding herstellen met jouw Spirit

Hoe vervuld kunnen wij ons voelen wanneer we werkelijk gezien worden door de ander, dat de ander zich niet laat misleiden door onze activiteiten, (letterlijk en figuurlijk) zoethoudertjes of buitenkant ….. dat de ander onze Spirit ziet en erkent en respecteert?!

Mensen die de Spirit in zichzelf erkend hebben, kunnen ons dit gevoel van Volledig Zijn laten ervaren wanneer zij deze authentieke frequentie Zijn en uitdragen.

Dit is een mooi begin, dat we door de ander herinnert worden wie we werkelijk ZIJN, een eerste Wezenlijk Welkom. Dit is Wakker Worden….

De volgende stap is zelf de Spirit in ons Zelf erkennen en verwelkomen, de identificatie loslaten met de Persoonlijkheid / de jas.
Erkennen dat wij fantastische Wezens zijn, die hier op Aarde gekomen zijn om Inspiratie (In-Spirit) te brengen in een wereld die gebukt gaat onder ogenschijnlijk dramatische gebeurtenissen die onze Persoonlijkheid bekrachtigen. 

Voor mij persoonlijk heeft mijn ZELF (Spirit) zien, erkennen en welkom heten dit jaar voor een fantastische transformatie gezorgd in mijn leven:

Ik weet wie ik Wezenlijk Ben,
Ik weet hoe mijn Persoonlijkheid zich verhoudt tot wie ik Ben,
Ik weet hoe mijn Lichaam zich verhoudt tot wie ik Ben,

En dat gun ik iedereen.

Hoe kan ik je hierbij ondersteunen?

In mijn praktijk combineer ik de craniosacraal therapie met de informatie over wie wij Wezenlijk Zijn en wat onze rol op Aarde is, waarmee de blauwdruk in jou en jouw lichaam geactiveerd wordt en jij je ZELF gaat zien, erkennen en Welkom heten.

Het geeft een gevoel van (h)erkenning, rust, vertrouwen en toegang tot jouw Innerlijke Wijsheid, ongecensureerd door je Persoonlijkheid. Het maakt dat je vrijheid ervaart in jeZELF, emotioneel vrij bent van chantage en je potentieel kunt leven.
Het herstelt wat ooit gemist is.

Je leert tools om de programmering van je Persoonlijkheid te herschrijven vanuit je Spirit opdat het jouw hoogste doel dient.

JIJ BENT WELKOM!

Warme groet, Jolande

Afscheid als therapeut


Na 31 jaar met veel plezier therapeut te zijn geweest in verschillende settingen heb ik besloten te stoppen als therapeut en mijn praktijk te beeïndigen. Het is voor mij een logisch vervolg in mijn ont-wikkeling om de vorm en kaders, waarin ik altijd gewerkt heb, volledig los te laten.
.
De verdieping in Bewustzijn heeft mij gebracht bij Human Innovator, alwaar ik werkzaam ben als facilitator. (www.humaninnovator.nl)

Warme groet,
Jolande

N.B. Gezien de vele craniosacraal therapeuten die contact opnemen na aan-leiding van de sluiting van mijn praktijk en de gestelde (hulp)vragen c.q. verzoeken, organiseer ik regelmatig een playshop voor #Manifestatiekracht vanuit Human innovator, om het antwoord in jezelf te vinden en te manifesteren waar jij voor staat met je praktijk en je leven. Je kunt je hier aanmelden.

 
Collega's die ik (op basis van eigen ervaring) warm aanbeveel:

Dieren:
Gea Brouwer (kinderen en volwassenen)
Willeke Derksen (baby's, kinderen, volwassenen)
Apeldoorn:
Petra van Ardenne (baby's, kinderen, volwassenen)
Hanneke van Wettum (baby's tot 1 jaar)
Warnsveld:
Peter ter Horst (baby's, kinderen, volwassenen)
Arnhem:
Birthe Bunk (zwangeren, baby's, kinderen, volwassenen)